Nové diela Warhola ohrozila poškodená strecha a klimatizácia

29.07.2008 Medzilaborce

Medzilaborce 29. júla (TASR) - Inaugurácia nových diel kráľa pop artu Andyho Warhola v Múzeu moderného umenia v Medzilaborciach sa neuskutoční. Dôvodom je nefungujúca klimatizácia a zatekajúca strecha.
\"Z technických príčin plánované podujatie inaugurácie novej kolekcie diel Andyho Warhola zo súkromných zbierok a otvorenie výstavy Daniela Brogyanyiho pod názvom Hommage Andy Warhol 6. augusta nebude, \" informovala TASR riaditeľka múzea Valika Maďarová, podľa ktorej v dôsledku silných prívalových dažďov bola poškodená časť strechy múzea a klimatizácia. \"Nové diela mali byť inštalované v strednej časti expozície na novo postavených paneloch. Diela nemôžeme inštalovať, kým nebude problém odstránený úplne, \" dodala.
Nový termín inaugurácie vedenie múzea zverejní prostredníctvom médií. Zatečená strecha je len jedným z dôsledkov zlého technického stavu budovy múzea, ktorého zriaďovateľom je Prešovský samosprávny kraj (PSK) a mesto vlastní polovicu objektu. \"V roku 2006 sme na opravu strechy vyčlenili spolu s mestom 500.000 korún (16.597 eur). V tomto roku múzeum dostalo 500.000 korún na prípravu projektovej dokumentácie na rekonštrukciu budovy, \" povedala TASR Marta Sibalová z PSK.
 

Vyberte región